Calamiteiten

Brononderzoek

Besmettingen met Legionella komen helaas nog geregeld voor. In de praktijk is voor veel besmettingen een duidelijke oorzaak te achterhalen. Dit kan o.a. zijn een onjuist beheer van de installatie maar ook vaak zijn technische onvolkomenheden de oorzaak van de besmetting.

Tijdens een brononderzoek gaat Elektrospekt de installatie gedetailleerd controleren om mogelijke oorzaken van de besmetting te achterhalen, waarbij alle aspecten worden bekeken. Indien het noodzakelijk is worden er thermografische opnames van leidingdelen gemaakt, voor het opsporen van hotspots. Het brononderzoek wordt gedetailleerd op schrift gesteld, zodat besmettingsoorzaken opgeheven kunnen worden en de installatie na desinfectie weer veilig gebruikt kan worden.

Reiniging en desinfectie

Indien er in een installatie Legionella wordt aangetroffen dient deze te worden gedesinfecteerd. Deze desinfectie kan zowel thermisch als chemisch worden uitgevoerd. Welke keus wordt gemaakt hangt af van diverse factoren. Het effect wordt sterk vergroot als de installatie ook direct inwendig wordt gereinigd. Elektrospekt kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren.

In overleg kan het reinigen en desinfecteren eventueel ook op momenten worden uitgevoerd wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de installatie zoals in de weekenden en tijdens avond- of nachturen, teneinde zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken.